CORONA IN BANGLADESH

 

De impact van het coronavirus is economisch in arme landen eigenlijk erger dan de eventuele medische gevolgen. Veel Bengalen verdienen vandaag geld om morgen eten te kopen. Door de lock down situatie is het nu in grote steden als Mymensingh en Dhaka heel rustig. Geen riksja rijders, geen ambulante verkopers, geen restaurantjes en theestalletjes. Vele bewoners van de grote steden hebben geprobeerd - meteen na de afkondiging van de lock down  - naar hun familie op het platteland te gaan, want daar is altijd wel wat te eten.

Velen hebben vele kilometers gelopen omdat er nauwelijks openbaar vervoer was.

 

Dankbaar is het bestuur van het Steunfond in Nederland dat het met de Broeders heel goed gaat. Wel ervaren zij samen met de studenten op het terrein het dagelijkse leven als onwerkelijk. Niemand gaat al maanden lang niet naar school. Ook bij de womenclub is het stil. Er zijn geen bezoekers. Hierdoor geen afzet van hun gemaakte spullen.

 

De Broeders bezoeken om beurten een dorp. Een student gaat dan mee. Vanuit het Broederhuis proberen de Broeders -  indien mogelijk contacten te onderhouden. Voorzichtig worden er heden wat activiteiten opgestart. Onlangs was er een evangelisatiebijeenkomst, georganiseerd door een Baptistenpredikant. Vooral jongeren bezochten deze bijeenkomst.

 

 

Christus, Redder van elk leven. U komt altijd tot ons, waar we ook wonen.