Bericht van Naomi met nieuws van de Ark en de verhuizing van de Taize broeders naar Tanarbaid

 

De Taizé Broeders zijn op 30 september verhuisd van Mymensingh naar Tanarbaid  ongeveer twee uur reizen met de bus.

Br. Erik, Br. Guillaume en Br. Raphael (nieuwe broeder uit Zwitserland) willen proberen een nieuwe manier van leven te ontdekken als Taizé-gemeenschap in het Garo-gebied.

De jongeren met wie ze in Mymensing samen leefden en werkten zijn niet mee verhuisd omdat ze studeren in Mymensingh. De kerk van Bangladesh gaat het terrein waar de broeders woonden gebruiken als een hostel voor 20-25 jongens samen met een priester, een bewaker en een paar anderen. Het dagelijks gebed en de eucharistie worden door hen voortgezet.

Ik ben blij dat het gebed daar wordt voortgezet en ik zal er regelmatig zijn.

Eind november hopen we onze picknick van de Arkgemeenschap in Nieuw-Taize te houden. Eind december vertrek ik zelf uit L'Arche. Vanaf april ga ik in Dinajpur werken voor kinderen met een verstandelijke beperking bij PIME Fathers in het Dinajipur bisdom.

Het gaat allemaal goed in L'Arche, maar we hebben echt moeite om toestemming te krijgen om onze kernleden te laten vaccineren.  Bid hier alstublieft voor, zodat onze kernleden een vaccin krijgen. Tina appa is weer aan het werk voor Choto Tara. De PCC, Women's club en alle anderen maken het goed en spannen zich in om hun missies uit te voeren.

Graag aandacht voor het bijgevoegde rapport en de foto’s

Een groet

Naomi

 

                                                                    Narraitive report from Mymensingh Jan-Aug. 2021

 

            foto'van de verhuizing