Vrouwen club

 

Van deze club zijn op dit moment 120 vrouwen lid, allemaal met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ze kunnen al pratend hun vreugde en verdriet met elkaar delen.  Het doel van de club is dat deze gekwelde vrouwen zich realiseren dat ze elkaar kunnen steunen. Ze hebben recht op een plek in de maatschappij.  Ook zij kunnen leren dat ieder mens bepaalde vaardigheden heeft waarmee het gemakkelijker is een plekje in de maatschappij te veroveren. Zo bouwen zij aan een nieuwe en prachtige toekomst voor hen allemaal. Dankzij de club hebben veel gehandicapte vrouwen geleerd hun vorige leven achter zich te laten. Ze hebben ontdekt dat ze een doel en functie hebben in het heden, zoals ze nu zijn. Ze leren te leven als prachtige vrouwen met een prachtige toekomst. Vrouwen die verder willen leren, worden daarin gestimuleerd. Er wordt eenvoudige therapie aangeboden voor lichamelijke en geestelijke problemen. Verschillende clubleden maken kleding, anderen schilderen of borduren of maken prachtige dingen van papier. Enkelen maken sieraden met plastic kraaltjes. Door de verkoop van de artikelen verdienen ze niet alleen geld, maar ook zelfrespect.

 

De medewerkers van de club proberen bij de vrouwen een gevoel van solidariteit en met elkaar delen te stimuleren. Er wordt aandacht geschonken aan ontspanning en plezier. Maar ook heel praktische dingen komen aan de orde, zoals geldzaken. Alle vrouwen betalen per maand vijf taka (= ongeveer vijf eurocent). Dit geld wordt gespaard. Er is afgesproken dat degene die dat kan betalen een taka extra inbrengt. Ook arme vrouwen kunnen dan ook lid worden en de maandelijkse bijeenkomsten bijwonen. Zo krijgt ieder lid de kans een luisterend oor te vinden voor haar problemen en klachten.

 

Ankur Handicrafts

 

Na een aantal jaren is er een organisatie opgericht om de producten te verkopen. Dit is "Ankur Handicrafts".
Momenteel worden producten die de vrouwen met een handicap hebben gemaakt verkocht door Ankur en ze onderzoeken ook hoe de producten in het buitenland kunnen worden verkocht.

 

Voor Ankur catalogus klik hier

 

            

De nieuwe showroom van de vrouwenclub